Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ενημερωτική συνάντηση μαθησιακού προσανατολισμού



Περιγραφή: Coat_of_arms_of_Greece.svg.png
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦ. Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ταχ.Δ/νση : Συγκρότημα Μουρτζούκου, 38001
Πληροφορίες: Διαμαντοπούλου Μ.
Τηλ.: 2421047386   Fax:2421050364
e-mail:mail@dide.mag.sch.gr
                             

          Βόλος, 08/04/16
                  Αρ. Πρωτ: 4351



                 ΠΡΟΣ: ΜΜΕ
                              ΚΕΣΥΠ
                              κ. Κουτσερή Ηλία
                              κ. Λοντρίδου Παρ.
                              κ. Κατσιαβριά               
                             
ΘΕΜΑ: «Δελτίου Τύπου: “1η ενημερωτική συνάντηση μαθησιακού προσανατολισμού”»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου οργανώνουν την 1η Ενημερωτική Συνάντηση Μαθησιακού Προσανατολισμού: «Οι Γονείς Μαθαίνουν για τα Λύκεια»
Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου, στις 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου του Βόλου και απευθύνεται στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Γ’ τάξεως των Γυμνασίων της Μαγνησίας προκειμένου να ενημερωθούν για τον τύπο Λυκείου που καλείται να επιλέξει το παιδί τους και να συνδράμουν στην απόφασή του.
Πιο συγκεκριμένα στη συνάντηση αυτή οι γονείς και οι κηδεμόνες θα ενημερωθούν σφαιρικά για το περιεχόμενο, τις διαδικασίες των σπουδών στους δύο τύπους Λυκείων, του Γενικού και του Επαγγελματικού, τα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά εφόδια που τους παρέχει ο κάθε τύπος και τη μελλοντική ένταξη των μαθητών και μαθητριών σε επόμενο εκπαιδευτικό στάδιο και στον επαγγελματικό στίβο.
Στην 1η Ενημερωτική Συνάντηση Μαθησιακού Προσανατολισμού:
  • Ο κ. Ηλίας Κουτσερής, Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, θα μιλήσει για τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες ενός Γονέα μπροστά στο δίλημμα επιλογής τύπου Λυκείου από το παιδί του.
  • Η Δρ Παρασκευή Λοντρίδου, Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, θα αναφερθεί στις αρχές, τη φιλοσοφία, το περιεχόμενο των σπουδών και τις ιδιαιτερότητες της φοίτησης σε Γενικό Λύκειο.
  • Ο Δρ Νικόλαος Κατσιαβριάς, Διευθυντής του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Βόλου, θα αναφερθεί στις αρχές, τη φιλοσοφία, το περιεχόμενο των σπουδών και τις ιδιαιτερότητες της φοίτησης σε Επαγγελματικό Λύκειο.
  • Η κ. Αγγελική Καραμπατζάκη, Υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, θα μιλήσει για τις σπουδές, τις προοπτικές και τις μελλοντικές διεξόδους των μαθητών και μαθητριών από τα Γενικά Λύκεια.
  • Ο Δρ Σταύρος Κατσούρας, Υπεύθυνος του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, θα μιλήσει για τις σπουδές, τις προοπτικές και τις μελλοντικές διεξόδους των μαθητών και μαθητριών από τα Επαγγελματικά  Λύκεια.


       Ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Mαγνησίας
Δρ Σωκράτης Σαβελίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου