Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Το «1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» αγκάλιασε τη «Φλόγα»



Δόθηκαν 40 δείγματα εθελοντών μυελού των οστών, ενώ εκκρεμούν πολλές αιτήσεις

 

Στο «1ο Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου» που διοργανώθηκε πρόσφατα στην πόλη μας, συμμετείχε ο Σύλλογος Γονιών παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ»  όπου είχε παρουσία με τη στήριξη εθελοντών, φίλων, αλλά και γονέων, των οποίων τα παιδιά τους, δίνουν καθημερινό αγώνα με την ασθένεια του καρκίνου. Οι υποστηρικτές της «ΦΛΟΓΑΣ» με «δίωρες βάρδιες» παρέμεναν στο χώρο του φεστιβάλ, προσφέροντας ενημέρωση, αλλά και λαμπάδες που και αυτές αγοράστηκαν με αγάπη από όλους τους επισκέπτες. 

Συγκινητική υπήρξε η παρουσία και η στήριξη των συγγραφέων που άφησαν την κάρτα τους, ώστε να συμπεριλάβουν τη «ΦΛΟΓΑ» σε μελλοντικές τους δράσεις  ή  για να στηρίξουν την οργάνωση, με κάποια από τα έσοδα των βιβλίων τους.

Σαράντα δείγματα και πολλές αιτήσεις

Η κ. Ντίνα Τριανταφύλλου πρόεδρος  του τοπικού συλλόγου  «ΦΛΟΓΑ» μίλησε για τη συμμετοχή της οργάνωσης στο Φεστιβάλ: «Θεωρώ ότι το «1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» στον Βόλο, ήταν μία πολύ καλά οργανωμένη δράση που παρήγαγε πολιτισμό. Συγχαρητήρια στην Ένωση Συλλόγων Γονέων που το σκέφτηκε και σε όλους τους φορείς που βοήθησαν για την υλοποίηση του.  Ευχαριστούμε για την παρουσία μας εδώ και ευχόμαστε να συνεχιστεί και να γίνει θεσμός για την πόλη μας.                                                                                                                                                                                    Αυτό που ήταν συγκινητικό, ήταν το αγκάλιασμα που εμείς ως «ΦΛΟΓΑ» πήραμε από τους εκπαιδευτικούς, συγγραφείς, εθελοντές αλλά και τους γονείς παιδιών και μαθητών που παρευρέθηκαν στο Φεστιβάλ. Η στήριξη και η αγάπη προς τα παιδιά που αγωνίζονται για τη ζωή τους, για τα παιδιά με παιδικό καρκίνο ήταν συγκλονιστική!!!
Από την Παρασκευή που παρουσιάσαμε το πρόγραμμα « ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΕΙΓΜΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ» που βρίσκονταν σε εξέλιξη, παράλληλα και με ευτυχή συγκυρία τις ίδιες ημερομηνίες του Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου, και καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης δόθηκαν, 40 δείγματα, ενώ έχουμε πάρα πολλές αιτήσεις σε εκκρεμότητα.
Η «ΦΛΟΓΑ» πρέπει να συνεχίζει το έργο της που αφορά στους ειδικούς χώρους, που υπάρχουν για τα παιδιά που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, αλλά και σε παιδιά στο τελικό στάδιο του καρκίνου που θέλουν ειδική περίθαλψη που βρίσκονται στην Αθήνα. Εκεί χτυπάει η καρδιά μας. Εμείς στην περιφέρεια, τοπικά στηρίζουμε τις οικογένειες σε μια έκτακτη ανάγκη. Ο,τι έχει γίνει, είναι με τη στήριξη του κόσμου που δεν αφήνει τη «ΦΛΟΓΑ» σβήσει. Η πολιτεία δεν υπήρξε ποτέ δίπλα μας. Όλα γίνονται με τη βοήθεια των συνανθρώπων μας.



Ποσοστά επιτυχίας μέχρι 100%

Τα τελευταία χρόνια η ίαση και η θεραπεία των παιδικών λεμφωμάτων έχει φτάσει σε ποσοστά επιτυχίας 100% και το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Ας γίνει ο καρκίνος ένα χρόνιο νόσημα που δεν θα είναι απειλητικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου