Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Θεατρική παράσταση για σχολεία











“Σάρα η σαρανταποδαρούσα με τα 39 πόδια”
Παιδική Θεατρική Παράσταση από την Θρυαλλίδα
Η Θεατρική Ομάδα Βόλου Θρυαλλίδα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της για την νέα χρονιά, μας παρουσιάζει την παιδική παράσταση  “Σάρα ....η σαρανταποδαρούσα με τα 39 πόδια”. Οι παραστάσεις  θα πραγματοποιηθούν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και πρωινές ώρες αποκλειστικά για σχολεία στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, ενώ θα πραγματοποιηθεί και βραδυνή παράσταση για ενήλικες και για παιδιά.
Για τον Φεβρουάριο οι ημερομηνίες των παραστάσεων για σχολεία είναι:
·         Τετάρτη 10/2/2016 – Έναρξη 10:00
·         Πέμπτη 11/2/2016 – Έναρξη 10:00
·         Δευτέρα 22/2/2016  - Έναρξη 10:00
·         Τρίτη 23/2/2016  - Έναρξη 10:00
·         Τετάρτη 24/2/2016  - Έναρξη 10:00
·         Πέμπτη 25/2/2016  - Έναρξη 10:00
Η τιμή εισιτηρίου για τους μαθητές είναι 2 € και τα ενδιαφερόμενα σχολεία θα πρέπει να επικοινωνήσουν για κρατήσεις θέσεων  έγκαιρα στο τηλέφωνο 694 704 5057.
ΤΟ ΕΡΓΟ
            Ένα έργο που πραγματεύεται την διαφορετικότητα μέσα από την ιστορία της Σάρας, μιας σαρανταποδαρούσας η οποία όμως έχει 39 πόδια και όνειρό της είναι να καταφέρει να λάβει μέρος  σε έναν διαγωνισμό χορού. Στην προσπάθειά της αυτή πιστός συμπαραστάτης ο Άρης το σκαθάρι που θα κάνει τα πάντα ώστε η Σάρα να μην στερηθεί τίποτα και να μπορέσει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.
            Μέσα από το έργο περνάνε μηνύματα για τα παιδιά που έχουν να κάνουν με την διαφορετικότητα ,την αγάπη , την επιμονή , την αλληλεγγύη.
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
            Στην παράσταση παίζουν τα μέλη της Θρυαλλίδας: Ελευθερία Σαββάκη, Μιλτιάδης Λάππας, Άννα Μήτσιου, Ελένη Καββαδία. Διονύσης Μπάλλας. Χορεύουν οι: Μαρία Κάρλου. Θοδωρής Γιατζιτζάκης, Ελένη Λαπάτση, Γιάννης Παλιανόπουλος, Κωνσταντίνα Νασιώκα, Αλεξάνδρα Δροσίνη
            Σκηνοθετική Επιμέλεια: Σπύρος Μαβίδης, Χορογραφίες/Κίνηση: Νικολέτα Δεφαράνα, Σκηνογράφος/Ενδυματολόγος: Μαρία Κάρλου, Αφίσα/Πρόγραμμα: Φάνης Αλεξανδρής.
            Η κατασκευή των κουστουμιών έγινε απο το τμήμα ειδικότητας Ενδύματος του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου με εκπαιδεύτρια την κα. Όλγα Οικονόμου και εργάστηκαν οι σπουδάστριες: Gila Marjana, Αθηναίου Μαρία, Κυριάκου Ειρήνη, Μπακατσή Ράνια, Κουτούδη Ματίνα, Κόντου Δέσποινα. Η σύνθεση των τραγουδιών και της μουσικής επένδυσης είναι του Στάθη Καραδημητρίου.
Η ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ
            Η «Θρυαλλίδα» είναι μια Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με πολιτιστικό χαρακτήρα. Η ομάδα γεννήθηκε από την αγάπη των μελών για το θέατρο και την ανάγκη τους για έκφραση με τον θεατρικό λόγο. Δραστηριοποιείται από το 2007 και έχει παρουσιάσει στο κοινό του Βόλου και της Μαγνησίας τις θεατρικές παραστάσεις : "Ο φίλος μου ο Λευτεράκης" , "Ράφτης κυριών" , "Μπαμπάδες με ρούμι" , "Υπάρχει και Φιλότιμο" ,"Το παιχνίδι της Μοναξιάς" , " Ευτυχώς Τρελάθηκα" και “ΡΑΟΥΣ” , ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η Θρυαλλίδα έχει προσφέρει απλόχερα στιγμές γέλιου αποδεχόμενη προτάσεις πολιτιστικών συλλόγων αλλά και συλλόγων φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου