Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Επισημάνσεις γονέων για προβλήματα με την τηλεκπαίδευση

Επισημάνσεις γονέων και μελών Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων για το θέμα των προβλημάτων που προέκυψαν με την τηλεκπαίδευση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση την πρώτη ημέρα λειτουργίας καταγράφει η Ένωση Γονέων.  Αναφέρθηκαν ζητήματα, που αφορούν σε πλατφόρμα- σύστημα που "πέφτει", προβλήματα με κάμερες, ήχο, υπολογιστές, καθώς και έλλειψη των μέσων τεχνολογίας σε πολλά νοικοκυριά. Το ΔΣ. της Ένωσης, έχει αναδείξει τα ζητήματα, πριν την έναρξη ακόμη της σχολικής χρονιάς, προς το αρμόδιο Υπουργείο, τονίζοντας παράλληλα και τον φόβο δημιουργίας μαθητών πολλών "ταχυτήτων", καθώς δεν θα μπορεί να παρέχεται ενιαία μορφή εκπαίδευσης. 

Για την οποιαδήπτε επικοινωνία ή αναφορά ανάλογων ζητημάτων από συλλόγους και γονείς, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν την επισήμανση στο e-mail της Ένωσης ( enwsigonewnvolou@gmail.com) και σύντομα το Δ.Σ. θα αποστείλει εκ νέου έγγραφο στο αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας. Στην περίπτωση των συλλόγων, παρακαλούμε να γίνει συγκεκριμένη αναφορά προβλημάτων που διαπιστώθηκαν, ώστε να ομαδοποιηθούν και να αναζητηθούν οι απαιτούμενες λύσεις. 



1 σχόλιο:

  1. Η δυσκολία της τηλεκπαιδευσης και η ευκολία με την οποία προτείνεται θεωρούμε ότι είναι το πιο τραγικό στις συνθήκες που βιώνει το σχολείο του σήμερα .Τα προβλήματα πολλά ,μερικά αναφέρθηκαν ,επιπλέον τονίζουμε την ανάγκη για επιμόρφωση των εκπαιδευτικών , την ενίσχυση του πανελλήνιου σχολικού δικτύου και των μέσων που θα πρέπει να διατεθούν έτσι ώστε κάθε μαθητής και κάθε εκπαιδευτικός να έχει το προσωπικό του ηλεκτρονικό αρχείο (αρχικοποίηση κωδικών κλπ)αλλά και εξοπλισμό κατάλληλα διαμορφωμένο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των αναλυτικών προγραμμάτων και στην ύλη των μαθημάτων αλλά και την αναδιοργανωση και την ενίσχυση των σχολικών προγραμμάτων προκειμένου να καλυφθεί η ύλη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή