Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Προβληματισμός και ανησυχία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων

 Από την πρώτη στιγμή η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου  Βόλου, έχει εκφράσει τις ενστάσεις, την ανησυχία και τον προβληματισμό της αναφορικά με τη σωστή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων, τη δύσκολη και πρωτόγνωρη αυτή σχολική χρονιά, θέτοντας υπόψιν των αρμοδίων, τόσο τους προβληματισμούς , όσο και τις προτάσεις της.                                            

Έχει επισημάνει και ζητήσει, πέραν των προτεινόμενων μέτρων που πρέπει να λαμβάνονται, να αναζητηθούν κενές αίθουσες, να δημιουργηθούν ολιγομελή τμήματα, να εφαρμόζονται κανονικά διαλείμματα, αλλά και να προσληφθεί, πρόσθετο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό , όπως και προσωπικό καθαριότητας, να υπάρχει επάρκεια υγειονομικού υλικού στα σχολεία, δωρεάν test για τον ιό στα μέλη της σχολικής κοινότητας κ.α.                                                   

Ωστόσο, πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα, όλα όσα η επιστημονική κοινότητα συστήνει ως τρόπους προστασίας και την οποία, εμπιστευόμαστε σε κάθε άλλη περίπτωση, κατά την οποία, υπάρχουν προβλήματα υγείας για εμάς και τα παιδιά μας.                                                            

Στη δεδομένη χρονική στιγμή, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας τη χρήση μάσκας και στα σχολεία, τα οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι ανοικτά, όπως και η γνώση, η οποία πρέπει να είναι ανοικτή και να προσφέρεται σε όλους ανεξαιρέτως.                                                               Οφείλουμε λοιπόν να υπακούσουμε, παρέχοντας ως εκπαιδευτικοί, επιστήμονες και γονείς, απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των μαθητών, των παιδιών μας, πιέζοντας όλοι μαζί παράλληλα, για λύσεις στα όποια προβλήματα παραμένουν ή προκύπτουν.   Ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής , όπως και η όποια διεκδίκηση.                                                              

Υπάρχουν άλλωστε, αρκετοί τρόποι διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, ακόμη και πιο ευφάνταστοι και πρωτότυποι, όμως η κατάληψη, αποκλείει αυτομάτως κάθε επιλογή διαλόγου, αλλά και που υπό αυτές τις συνθήκες, δημιουργεί και επικίνδυνες καταστάσεις, όπως αναφέρει η ιατρική κοινότητα, λόγω του κορωνοϊού.  Ζητούμε και επιζητούμε ψυχραιμία, συνεννόηση, διάλογο και βέβαια υγεία για όλους μας. 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου