Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Ολοκληρώνονται τα μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού, προγραμματίζονται οι παραστάσεις

Με τη συνδρομή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου

Ολοκληρώνονται τα δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την καλοκαιρινή περίοδο 2020 , που πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου.

Επρόκειτο για την υλοποίηση μέσω του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, εκ μέρους του  σκηνοθέτη και θεατροπαιδαγωγού κ. Θοδωρή Οικονομίδη, ενός πρωτότυπου εκπαιδευτικού προγράμματος που χρησιμοποιεί τις τέχνες του Θεάτρου και της Μουσικής σαν εργαλεία καλλιέργειας και μόρφωσης των παιδιών. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τη θεατροποίηση κειμένων της διδακτέας ύλης, τα οποία με τη χρήση των τεχνών του θεάτρου και της μουσικής καθίστανται εργαλεία καλλιέργειας, μόρφωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών.
Διαμορφώθηκαν δύο ομάδες μαθητών:
«Παιδικός Θίασος» για μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας Εκπ. (8-12 ετών)
 «Εφηβικός Θίασος» για μαθητές και μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπ. (12-18 ετών)
Η λειτουργία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων έγινε εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα επιδημιολογικά μέτρα προστασίας εναντίον του Covid-19, με βάση τις εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας, που λαμβάνει ο Δήμος Βόλου.
Τa εργαστήρια υλοποιήθηκαν σε ειδικό χώρο που βρίσκεται στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας- Σ.Δ.Κ. (Επτά Πλατανίων 16, Βόλος)
 
Το συντονισμό ανέλαβε όπως προαναφέρθηκε ο σκηνοθέτης και θεατροπαιδαγωγός Θοδωρής Οικονομίδης, ο οποίος μέσα από βιωματικές δράσεις, παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς, σχημάτισε μαθητικούς θιάσους οι οποίοι σε έναν δίμηνο κύκλο τρίωρων, εβδομαδιαίων, δοκιμών-μαθημάτων ετοιμάζουν θεατρικές παραστάσεις οι οποίες θα παρουσιαστούν στο κοινό της πόλης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου