Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Εκδήλωση με τον τίτλο «Χορός χωρίς διακρίσεις»

Εκδήλωση με τον τίτλο «Χορός χωρίς διακρίσεις» θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Ιουλίου και ώρα 19.30 στο Κοινωνικό Κέντρο της Νέας Δημητριάδας της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου.        Στην εκδήλωση συμμετέχουν για πρώτη φορά έφηβοι με ελαφριά νοητική υστέρηση, μαθητές της Κοινωνικής Σχολής Χορού της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου στην οποία συμμετέχει ενεργά με μέλη της και παιδιά μελών της και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου. 

Όπως δηλώνει η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Σοφία Χάλαρη η Κοινωνική Σχολή Χορού ιδρύθηκε το 2016 με την πλήρη υποστήριξη της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ υπό την ευθύνη της εθελόντριας Γεωργία Μπουδαλάκη. Στην Σχολή διδάσκονται δωρεάν παιδιά/ έφηβοι και ενήλικες latin, zoumba,salsa cubana και Οριεντάλ. 
Φέτος για πρώτη φορά λειτούργησε τμήμα λάτιν στο οποίο συμμετέχουν παιδιά με νοητική υστέρηση αποδεικνύοντας ότι ο χορός δεν έχει όρια και διακρίσεις. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να απασχοληθούν δημιουργικά και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες μαθαίνοντας την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς. 

Από τον Σεπτέμβριο σύμφωνα και με την ιατρό των Κοινωνικών Κέντρων κα Κατερίνα Αχμάντ, θα αναβαθμιστεί η Κοινωνική Σχολή ως προς εκπαιδευόμενους σε προγράμματα ένταξης και εκπαιδευτές, καθώς και με υλικό έτσι ώστε να υπάρξει υποδοχή παιδιών, και εφήβων με  κάθε είδος αναπηρία 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου