Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

"Δεύτερη Ευκαιρία: Εκπαίδευση, κινηματογράφος και ευάλωτες ομάδες".

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, τα Τμήματα Δημοτικής και Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων Άρσις σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τίτλο "Δεύτερη Ευκαιρία: Εκπαίδευση, κινηματογράφος και ευάλωτες ομάδες". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαίου,στις 6.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνουν:
6.30-7.00 Έναρξη - χαιρετισμοί
7.00-7.20 Διδάσκοντας και μαθαίνοντας μέσα από κινηματογραφικές ταινίες. Η περίπτωση του μαθήματος "Η εκπαίδευση στον κινηματογράφο" Ν. Χανιωτάκης και Κ. Μάγος. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
7.20 - 7.40 "Η Τέχνη του κινηματογράφου ως εργαλείο στην κοινωνική εργασία", Γ. Ταυλάτος, κοινωνικός λειτουργούς στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων Άρσις - Υπεύθυνος ομάδας κινηματογράφου στο 33ο δημοτικό σχολείο του ΕΚΚΝ Βόλου.
7.40-8.00 Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Ευρωπαικού προγράμματος Erasmus+ "Lighthouses and Stations, Trip to Ithaca", Λ. Βίγκλας, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου.
8.00- 8.20 Προβολή της ταινίας "Δεύτερη Ευκαιρία.
8.20-8.40 Συζήτηση με τους Diana Todorova, Γιώργο Λαγδάρη και Κώστα Ανέστη, συντελεστές της ταινίας.
8.40 Λήξη εκδήλωσης - μπουφέ με εδέσματα που θα ετοιμάσουν πρόσφυγες, φιλοξενούμενοι των κοινωνικών διαμερισμάτων της Άρσις.
Συντονισμός: Παπαντωνιάδου Μάρω, εκπαιδεύτρια ΣΔΕ Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου