Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Κοινό «Σχολικό Συμβούλιο» για τις καταλήψεις με τη συμμετοχή της Ένωσης Γονέων




«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται στην περιοχή μας ένταση του φαινομένου των καταλήψεων στα Λύκεια, τόσο στα Γενικά όσο και στα Επαγγελματικά», αναφέρει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σε σημείωμά του, με αφορμή τη διοργάνωση «Κοινού Σχολικού Συμβουλίου».
Όπως τονίζει, «σύμφωνα με τις καταγραφές των αιτημάτων τους, οι  μαθητές προβαίνουν σε καταλήψεις των σχολείων τους διαμαρτυρόμενοι κυρίως για την μετάθεση της χρονικής περιόδου των επερχόμενων Πανελλαδικών εξετάσεων, από τον μήνα Μάιο στον μήνα Ιούνιο, αφού διενεργηθούν  πρώτα οι ενδοσχολικές εξετάσεις.
Οι μαθητές στα  αιτήματά τους τονίζουν ότι οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα επιδράσουν αρνητικά στις σωματικές και ψυχικές τους αντοχές, ενώ θα έπρεπε να είναι σωματικά και ψυχολογικά ξεκούραστοι ώστε να ανταποκριθούν στις υπερμεγέθεις απαιτήσεις των  Πανελλαδικών εξετάσεων. Σε πολλά Σχολεία τέθηκαν και άλλα αιτήματα τα οποία σχετίζονται με τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καταρχήν θεωρώντας ότι τα σχολεία θα πρέπει να είναι ανοιχτά στη γνώση και στην κοινωνία και να υπηρετούν πρωταρχικά τον σκοπό λειτουργίας τους που δεν είναι άλλος παρά, η προαγωγή της παιδείας, η καλλιέργεια του πνεύματος και η εκπαίδευση των μαθητών, αφουγκραζόμενοι τα αιτήματα των μαθητών και των γονέων τους, καλεί σε κοινό Σχολικό Συμβούλιο τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων οι οποίες τελούν υπό κατάληψη, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του 8ου ορόφου της ΔΔΕ, την  Πέμπτη  22 Δεκεμβρίου 2016 στις 11:00 πμ.            
Το κοινό Σχολικό Συμβούλιο θα έχει ως θέμα συζήτησης την επίτευξη της απρόσκοπτης λειτουργίας των Σχολείων με ταυτόχρονη εξέταση των αιτημάτων των μαθητών και τον προσδιορισμό διαδικασιών οι οποίες θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο και αποτελεσματικότερο Σχολείο για όλους.
Στο κοινό Σχολικό Συμβούλιο Θα μετέχουν ο Διευθυντής/τρια, ένας/μία εκπρόσωπος του Συλλόγου Διδασκόντων και  δύο μαθητές/τριες - εκπρόσωποι των 15μελών Συμβουλίων κάθε σχολείου που τελεί υπό κατάληψη. Επίσης κλήθηκαν και θα μετέχουν ο Πρόεδρος και εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Βόλου, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βόλου κ. Γεωργία Μποντού Τοκαλή και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Αναστασία Μορφογιάννη, ως εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου