Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Ενώνουν δυνάμεις για τους πρόσφυγες οι πολιτιστικοί σύλλογοι

Συμμετέχει και η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δ. Βόλου


Τις δυνάμεις τους υπέρ συλλογής τροφίμων για τους πρόσφυγες ενώνουν δεκαπέντε πολιτιστικοί σύλλογοι της Μαγνησίας, μετά από συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, "την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, στις 11.00 το πρωί, μετά από ανοιχτή πρόσκληση στις τοπικές εφημερίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συναντήθηκαν τα Προεδρεία 16 Πολιτιστικών Συλλόγων της Μαγνησίας στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, με στόχο το συντονισμό των κινήσεων για τη συλλογή και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους Σύριους πρόσφυγες που διαμένουν στην Ειδομένη.
Μετά τις σύντομες εισηγήσεις και αναφορές της κυρίας Ουρανίας Σταματιάδου, Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ιωνίας «Το Εγγλεζονήσι» και του κυρίου Μουζούρη Αδάμου, Προέδρου της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας για την αναγκαιότητα και την ανθρώπινη διάσταση της αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, όλοι συμφωνήσαμε ότι οι Σύλλογοι οφείλουν και πρέπει να έχουν σκοπό και στόχο τους την προσφορά στον πρόσφυγα, καθώς πολλοί Έλληνες βίωσαν την προσφυγιά και μάλιστα στο πολύ σύντομο παρελθόν της ιστορίας μας.
Ο έχων την πρωτοβουλία της δράσης, Σπύρος Τσιανάκας, Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βόλου, πρότεινε και έγινε δεκτό, ο κάθε Σύλλογος να αναλάβει να συγκεντρώσει τα είδη των μελών του, βάσει της λίστας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης, και στο τέλος όλα να συγκεντρωθούν και να ομαδοποιηθούν (τρόφιμα, φαρμακευτικό υλικό, ρουχισμός κλπ), προκειμένου και να αποσταλούν. Η αποστολή, αναλόγως της ποσότητας, θα γίνει με κάποια μεταφορική εταιρεία.
Τελική ημερομηνία συλλογής ορίστηκε η Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, ενώ την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου τα πράγματα θα ταξιδέψουν για την Ειδομένη με μια αποστολή μελών των Συλλόγων. Μια δεύτερη συνάντηση των Συλλόγων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 στις 11.00 στα γραφεία της Ένωσης Κυπρίων Ν. Μαγνησίας.
Προσκαλούμε εκ νέου και άλλους Συλλόγους του Νομού μας που πιθανώς δεν μπόρεσαν να έρθουν στην πρώτη μας συνάντηση είτε να έρθουν στις 22 Νοεμβρίου, είτε να επικοινωνήσουν με κάποιο Σύλλογο που γνωρίζουν. Επίσης και ιδιώτες μπορούν να προσφέρουν επικοινωνώντας με κάποιο Σύλλογο που έχουν πρόσβαση.
Τέλος καλούμε και τους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες που επιθυμούν να προσφέρουν κάποια από τα είδη της παρακάτω λίστας, να επικοινωνήσουν με τον συντονιστή της δράσης Σπύρο Τσιανάκα στο τηλ. 6937160060
ΛΙΣΤΑ ΕΙΔΩΝ Α' ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ
Τρόφιμα μακράς διαρκείας όπως:
Φρυγανιές, μπισκότα, νερό (500ml), γάλα εβαπορέ, χυμοί (μικροί)
Βρεφικά είδη όπως:
Γάλα βρεφικό, μπιμπερό, κρέμες, μωρομάντηλα, πάνες
Είδη προσωπικής υγιεινής όπως:
Χαρτί υγείας, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες
Αδιάβροχα, μπουφάν χειμερινά (ΜΟΝΟ)
Υγειονομικό υλικό όπως:
- Γάζες
- Επίδεσμοι
- Φυσιολογικοί οροί
- Αντιϊσταμινικές αλοιφές
- Αντισηπτικά
- Αυτοκόλλητες γάζες για τραύματα
- Ψυκτικά σε σπρέυ για τραύματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου